Telefon  Biuro:  +48 508 403 494

Fax  Dział zamówień: +48 515 299 428

Chleby ciemne - pełnoziarniste

Chleby ciemne - pełnoziarnisteDietetycy zalecają, by to chleby ciemne, czyli pełnoziarniste, stanowiły podstawę podaży węglowodanów w codziennej diecie. Świeże, smaczne i dostępne w kilku rodzajach pieczywo tego rodzaju znajduje się w naszej ofercie.


 NAZWA  WAGA ZDJĘCIE OPIS 
CHLEB ŻYTNI
SOBIESKIEGO
NA WAGĘ chleb żytni sobieskiego, na wagę Naturalny zakwas fermentowany przez wiele godzin wypiek na trzonie pieca. Prosty skład, bez polepszaczy i drożdży. Głęboki smak i naturalna kwasowość. Długi termin świeżości.
CHLEB ORKISZOWY
100%
500 G chleb orkiszowy 100% Chleb w 100% z mąki orkiszowej. Orkisz to pradawna odmiana pszenicy, nie poddana modyfikacjom.
CHLEB ŻYTNI
100%
860 G chleb żytni 100% Chleb na naturalnym zakwasie, który zawiera kultury bakterii, wspierające naszą odporność. Chleb z mąki żytniej, bez dodatku innych mąk.
CHLEB GRYCZANY 500 G chleb gryczany Chleb na naturalnym zakwasie z dodatkiem mąki gryczanej oraz kaszy gryczanej, dzięki temu jest wysokim źródłem białka, jest bogaty w witaminy z grupy B, oraz K.
CHLEB ŻYTNI 400 G chleb żytni Chleb powstaje z naturalnego zakwasu z mąki z pełnego przemiału. Jest bogaty w błonnik i składniki mineralne.
CHLEB
VITA-ORKISZ
400 G  chleb vita orkisz Wypiekany na naturalnym zakwasie z dodatkiem mąki orkiszowej. Orkisz to starożytna odmiana pszenicy, która nie została poddana modyfikacjom. Dzięki temu jest bogatym źródłem witamin z grupy B oraz żelaza, magnezu i miedzi.
CHLEB GRAHAM 400 G chleb graham Chleb na naturalnym zakwasie, nieco inny rodzaj pieczywa pszennego. Do produkcji stosowana jest ciemna mąka pszenna z całego przemiału - Typ 1850 tzw. mąka grahamka.
CHLEB
SŁONECZNIKOWY
400 G chleb słonecznikowy Chleb z mąk mieszanych (chlebowa i żytnia) na naturalnym zakwasie. Wzbogacony ziarnami słonecznika.
CHLEB
STAROPOLSKI
400 G chleb staropolski Chleb na naturalnym zakwasie, dzięki czemu zawiera kultury bakterii, które wspierają naszą odporność i pracę układu pokarmowego.
CHLEB
WIEJSKI-SITKOWY
400 G chleb wiejski-sitkowy Chleb wypiekany na naturalnym zakwasie bez dodatku drożdży. Zawarte w kwasie bakterie pozytywnie wpływają na pracę układu pokarmowego.
CHLEB ŻYTNI ZE
SŁONECZNIKIEM
900 G chleb żytni ze słonecznikiem Chleb na naturalnym zakwasie. Wzbogacony w ziarna słonecznika – źródło aminokwsów i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz źródło witaminy A,B,D oraz D.
CHLEB
WIELOZIARNISTY
800 G chleb wieloziarnisty Chleb na naturalnym zakwasie. Naturalnym zakwas zawiera kultury bakterii, które wspierają naszą odporność. Bogaty w ziarna słonecznika, dyni i siemienia lnianego oraz żyta, które mają pozytywny wpływ na pracę układu pokarmowego.
CHLEB ŻYTNI Z
ŻURAWINĄ
400 G chleb zytni z zurawiną Wypiekany na naturalnym zakwasie. Bogaty w owoce suszonej żurawiny, która zawiera antyoksydanty, błonnik pokarmowy oraz jest źródłem witaminy A,B,C potasu, fosforu i magnezu. Wspomaga pracę układu moczowego.
CHLEB
ŻOŁNIERSKI
800 G chleb żołnierski Chleb na naturalnym zakwasie mąki żytniej z dodatkiem płatków ziemniaczanych, które nadają długotrwałą świeżość chleba.